פריצות וגניבות
עוד לפני שאירע אירוע פריצה ובעת ביצוע הביטוח, כדאי ורצוי לדרוש שיגיע לדירה סוקר של חברת הביטוח ולאחר ביקורו לבדוק שאכן נקב בסכומים פרורפורציונליים לשווי רכושכם. לאחר שעשיתם ביטוח, בידקו אלו התניות הציבה חברת הביטוח בכל הקשור למיגון הדירה ובידקו שאתם עומדים בהם ו/או קיימים שינויים הנדרשים בדירה.
אירעה פריצה? צלמו הכל - צלמו את החלונות הפתוחים, מגירות וכדומה. אל תמהרו להגיש רשימה למשטרה, שבו ועשו רשימה של כל הציוד שנגנב עם עצמכם בטרם תגישו את התלונה ובכל מקרה, תסייגו ותדרשו שירשם כי ייתכן ונגנבו דברים נוספים באירוע.
באירועים בהם אירעה התפרצות וגניבת רכוש רב, מומלץ לקחת ליווי שייעץ וינהל עבורכת אם התביעה משום שקיים סיכוי כי לא תקבלו את כל הסכים שנגנב ו/או תקבלו תקבלו תגמול בחסר על רקע קביעה כי סכום הרכוש בדירה גבוהה מסכום הביטוח.
נזקי אש ושריפה
נזקי אש מאופיינים בעיקר על ידי היווצרות של פיח כבד על הרכוש המבוטח, ובמקרים קשים יותר התכלות של רכוש ונזקים של ממש לרכיבי הטיח/בטון ומערכות החשמל והתקשורת.
נחלק את האירוע לשני סוגי נזקים:
נזק קל - כאן יופנה שמאי מטעם מבטחי הדירה להערכת הנזק, ייתכן ויפעיל חוקר שריפות ו/או וגם חוקר ביטוח על מנת לברר מה הגורם לנזק. ליווי של הלקוח בעת הזו הינו קריטי, היות וחשוב לבחון האם הפיח אשר נגרם באירוע לא חדר לתוך ארונות, חדרים נוספים בנכס, מערכות אלקטרוניות וכדומה. במצב שכזה חשוב לברר האם היה עירוב של כוחות כיבוי והצלה והאם היה שימוש באמצעי כיבוי. כיבוי באצעות מים עלול לגרור חלחול של מים מתחת לאריחי הריצוף, ובחלוף מספר חודשים יתפתחו נזקים לטיח והצבע, ובמקרים מסויימים ינזק הריצוף כאשר ריח הפיח ישאר בדירה במשך שנים.
נזק כבד - במקרה שכזה נגרמים נזקים הכוללים התכלות של רכיבי המבנה ותכולתו. במקרה זה ישלח חוקר דליקות ובסבירות גבוהה גם חוקר ביטוח, כאשר בצד המקצועי ידרש מהם לבצע בחינת נזקים ובניית מפרט שיקום.
לעיתים הנזקים הנצפים אינם הנזקים הממשיים אשר נגרמים באירוע, והיות ובמקרה שכזה רב הנסתר על הגלוי - איש מקצוע מטעמנו יסייע לכם לבחון האם מדובר בנזקים קונסטרוקטיביים המצריכים ליווי הנדסי, אשר יופנה גם הוא מטעמנו. חשוב לזכור כי ככל שהשריפה פרצה מפריט תכולה ו/או כשל חשמלי, חשוב שלא למסור את הפריט לחברת הביטוח עד לבדיקת מומחה מטעמנו.
נזקי מים
בעת רכישת הרחבה לנזקי מים/צנרת ניתנת האפשרות לבחירה בין שרברב הסדר (שרברב המופיע ברשימת השרברבים של המבטחים) ובתשלום גבוהה יותר, ניתן לבחור גם שרברב פרטי.
כחלק ממהרחבה לנזקי מים באמצעות שרברב המבטחים (באמצעות שרברב ההסדר), מוסף כיסוי ביטוחי עבור ״איטום לקוי״. שאינו בר מימוש, זאת היות וסכום הכיסוי מוגבל בדרך כלל לסך של עד 15,000 ש״ח. כאשר הסך הנ״ל אמור לכסות את האיטום עצמו, בנוסף לנזקים לטיח וצבע בלבד.
לכן, בטרם מוגשת תביעה ביטוחית נדרש לאפיין את גורם הנזק - ולכן נשאל ראשית מהם נזקי הרטיבות שנגרמו לרכוש?
במבנה, הדבר מתאפיין בנזקים לטיח ובצבע מעל גובה הפנאלים ואף מעבר לכך, כתמי עכירות על אריחי הריצוף, יציאת מינרלים ״הסתיידות״ בין חלקי הריצוף, נזקים למשטחי פרקט, קצרים חשמליים, תלונת שכנים, נביעת מים וכדומה עד לכדי התפתחות סימני עובש ופטריות על גבי קירות המבנה.
בדרך כלל נזהה סימני רטיבות/עובש על תכולה כאשר מדובר בארונות בגדים, שטיחים וכדומה. לאחר שזיהינו כי קיימת רטיבות בדירה נצרף ונאפיין את הסיבה לכך: נזקי צנרת מאופיינים במספר גורמים, כאשר קיימות מספר אפשרויות בכפוף לרכישת ההרחבה לנזקי מים/צנרת.
-
דליפה מצנרת מים חמים/קרים.
-
דליפה מצנרת ניקוז (דלוחין). כאן נדרש להסביר להסביר כי צנרת ניקוז כוללת צנרת מי גשמים, צנרת ניקוז מי מזגנים, חימום תת רצפתי וכדומה.
-
דליפה מצנרת גז - מדובר באירוע מכוסה כחלק מדליפה בצנרת. כאן ניתן לזהות את הדליפה באמצעות צריכה חריגה של גז ו/או חוש הריח.
-
דליפת סולר ונפט - מדובר בצנרת המזינה מערכות חימום על נפט/סולר, כאשר זיהוי בדבר דליפה הינו על רקע ריח חריף, היווצרות של כתמי עכירות על אריחי ריצוף וקירות, כמו גם צריכה חריגה של הסולר/נפט.
בנוסף, חדירת מים על רקע דליפה ממקור חיצוני אחת לתקופת ביטוח (אחת לשנה) ניתן לתבוע את מבטחי הדירה על נזקים שנגרמו לכם כתוצאה מחדירת מים לדירה, על רקע דליפת צנרת של דירה שכנה ו/או צנרת משותפת ו/או צנרת עירונית וכדומה.
משרדינו ילווה את תהליך בירור הגורם באמצעות מיטב המאתרים, יברר את היקף הנזק תוך ביצוע שומה מקצועית על ידי שמאי רכוש וליווי מקצועי באמצעות עורך דין בתחום הנזיקין אשר ידע לשמור על זכויותיכם, וכל זאת עד לקבלת תשלום מלא בשל הנזקים שנגרמו לכם.
נזקי סערה/סופה
נזקי סערה וסופה מחולקים למספר גורמים. למשל, אם עפה לכם הפרגולה אבל מהירות הרוח הייתה קטנה מ-30 קשר, אזי שאין מדובר באירוע ביטוחי. כמו כן, גם הצפה של הדירה במי גשמים על רקע סתימה בקו הניקוז של המרפסת הפתוחה מצריכה בדיקה על מנת לקבוע האם מדובר בנזק צנרת (סתימה בקו) או אירוע אשר יוכר בתור נזק סערה/סופה (ירידת מי גשמים חזקים ורבים בפרק זמן קצר במיוחד, סתימה בשל רוחות שהעיפו עלים על פתחי הניקוז וכדומה).
בחלק מהפעמים תבחן חברת הביטוח את האפשרות כי הנזקים נגרמנו למבנה על רקע איטום לקויי (בין אם מדובר בהיקף הדירה ובין אם מדובר בגג המבנה).
למעשה הפוליסה מחריגה נזקים של חדירת מים דרך הגג, אולם ככל שיוכח כי מי הגשמים חדרו לתוך הגג על רקע תזוזת רעפים בשל רוחות, ובמקרה של גג בטון, ככל שיוכח כי המים עלו מעבר לגובה האיטום כמקובל אזי שיש להכיר באירוע כאירוע סערה/סופה.
נזקי רעידות אדמה
הכיסוי לרעידות אדמה נרכש בנפרד ובתוספת תשלום. לאחר שרכשתם כיסוי, אחת ונגרם אירוע ביטוחי (רעידת אדמה על פי דיווח הרשויות), נתחיל תהליך בירור מקיף, הכולל ביקורת מהנדס לשם בחינת נזקים קונסטרוקטיים המחייבים תיקון מעמיק, ולפעמים אף את הריסת המבנה.
עצה חשובה לאנשים אשר הנכסים שלהם נמצאים בבניינים - הינה לוודא כי ועד הבניין מבטח את בניית השלד - וזאת משום שאינכם יודעים האם השכנים מבוטחים? והאם הם רכשו כיסוי משלים עבור רעידות אדמה.
משרדנו נותן ליווי צמוד החל מבדיקת המהנדס והכנת מפרט לשיקום המבנה, ביצוע אומדן כספי על ידי שמאי מוסמך וליווי עורך דין מוביל מול מבטחי הדירה והרשויות.